zondag 21 maart 2010

Positief denken in 10 dagen, dag 5

Ik ben alweer op de helft van dit project. De resultaten zijn natuurlijk niet zo meetbaar als bij het sportvasten. En ik moet eerlijk bekennen dat dit project een uitdaging is. Alleen al het beschrijven van positief denken, is lastig want ik wil ook positief schrijven. Ik merk dat dat belangrijk is, want zelfs al lees je niet positieve dingen, dan nestelt zich dat als een zaadje in je hersenen.

Dus een positieve benadering van de dingen die je meemaakt. Ja en dat is een uitdaging. Ik heb vandaag een paar keer gemerkt dat ik mijn gedachten en dus mijn stemming heb weten om te draaien. Ook heb ik een paar keer heel bewust dingen positief gehouden en uitgesproken. Als ik een keer de 'fout' inging, dan draaide ik dat weer bij.

Vandaag was de eerste dag van het mentale dieet en dat heb ik er redelijk vanaf gebracht. Morgen is het alweer tijd om stap 2 toe te voegen. Stap 2: Stop met jezelf en anderen te veroordelen. Ik ben er erg goed in vooral mezelf te veroordelen, maar ik verwacht eigenlijk dat ik morgen ook zeker weer geconfronteerd word met mijn oordelen! Ik vind het sowieso mooi om na te streven, oordeelloos leven!

Ik worstel nog wel met een andere vorm van negativiteit bij mezelf. Ik heb negatieve mensen in mijn leven gehad. Die mensen zie ik nu niet meer, maar dat wil niet zeggen dat je nooit meer aan ze denkt. Sterker nog, ik denk nog best vaak aan ze en zij ook aan mij, denk ik te merken. Dat geeft dan alsnog weer negativiteit. Dus ook daarbij zal ik mijn oordelen moeten laten varen. Er wordt gesuggereerd dat je nieuwsgierig moet zijn en je af moet vragen waarom iemand negatief gedrag vertoont.

Dit wordt weer een prachtige uitdaging!

Leef volgens je eigen overtuigingen en heb geen verwachtingen van je omgeving.

Tot morgen zonder zorgen!

2 opmerkingen:

Saskia Steur zei

Ik volg met interesse je ervaringen met dit project.
Groeten,
Saskia

Sigrid van Iersel zei

Ha Francis,
Bijzonder dat je zo nauwgezet verslag doet van je ervaringen. Je spaart jezelf niet, maar je verhaal is denk ik voor velen herkenbaar en bemoedigend.Veel sterkte met dit project.
Hartelijke groet
Sigrid van Iersel|Verhaallijnen