woensdag 31 maart 2010

Ik mag er zijn, dag 1

De titel klinkt misschien wat arrogant, maar dat is juist niet de bedoeling. Ik heb het nodig om over mezelf te denken 'ik mag er zijn'. Ik ga dan ook 10 dagen werken aan mijn zelfvertrouwen. Onder begeleiding van Robert Haringsma van www.ivpp.nl ga ik 10 dagen aan mijn waardigheid werken.

Waar ik zo in eerste instantie achter kom, is dat ik streng voor mezelf ben. Zo vind ik dat ik mijn zelf opgelegde dingen vol moet houden. Weten jullie mijn project sportvasten nog? Wat hier uit voortgekomen is, is dat ik mezelf heb voorgenomen elke dag te sporten. En ik mag elke dag nog maar twee maaltijden met koolhydraten eten. Best strenge eisen, al zeg ik het zelf. Als dat nu een keer niet lukt, ben ik direct boos op mezelf. Ik heb bijvoorbeeld vandaag niet hardgelopen en ik vind dat slecht van mezelf.

Laat ik dat laatste voorbeeld nu eens proberen om te draaien. Sinds ik heb gesportvast sport ik meer dan ervoor. Ik loop sindsdien gemiddeld twee keer per week 45 minuten hard, terwijl ik ervoor hooguit één keer per week 30 minuten liep. Ik voel me fitter en ben in betere conditie. Bovendien ben ik sinds ik begon met sportvasten 3 kg afgevallen en 3% vet kwijt. Dat zijn erg goede resultaten waar ik trots op mag zijn! Ik mag er zijn.

Ook ben ik vandaag bezig geweest met mijn Vereniging van Eigenaren. Ik vind dat ik daarin faal. Zo heb ik bijvoorbeeld de onduidelijkheid over onze elektravoorziening vandaag niet op kunnen lossen, dat terwijl we vanavond vergadering hebben. Ik baal daarvan. Ik heb hoofdpijn en voel me zwaar en vermoeid. Dit terwijl het totaal niet mijn verantwoordelijkheid is om die onduidelijkheid op te lossen. We hebben namelijk een VvE-beheerder en het is gewoon zijn werk. En daarnaast kan ik het niet eens oplossen omdat er veel zaken buiten mijn macht liggen.

Dus ik kan beter denken. Moet je eens kijken wat ik vandaag allemaal bereikt heb! Ik heb letterlijk geld verdiend voor de VvE omdat ik ontdekt heb dat schoonmaakwerk nog maar met 6% in plaats van 19% belast hoeft te worden. En dus heb ik onze VvE 13% bespaard op schoonmaakwerk. Daarnaast heb ik alle actiepunten geïnventariseerd, alles geordend en een aantal zaken uitgewerkt. Ik heb echt heel veel gedaan en bereikt vandaag! Ik mag er zijn.

Ik vind het enorm confronterend om nu al te constateren hoeveel ik mezelf tekort doe. Ik kan werkelijk wel meer dan 10 blogposten vullen met alle voorbeelden waar ik mezelf minderwaardig maak. Dat wil dus zeggen dat dit voor mij een zeer nuttig project is. Ik ben goed bezig, ik mag er zijn!

2 opmerkingen:

Iris Boter zei

Alweer zo herkenbaar. Je logs zijn zo goed ,vind ik, omdat je je zwakke kanten durft (!) te laten zien. Dat inspireert om ook bij jezelf naar binnen te kijken.
Ik ben benieuwd hoe het je vergaat deze dagen.

Iris Boter zei

Alweer zo'n inspirerend en herkenbaar onderwerp.
Ik vind je blogs zo goed omdat je je zwakke kanten durft (!) te laten zien.
Ik ben benieuwd hoe het je deze dagen vergaat.