zaterdag 6 maart 2010

Sportvasten de nieuwe hit, dag 4

Daar ben ik weer. Vrolijk en opgeruimd. Met hongergevoel, dat wordt niet echt minder. Vandaag eerste echte vastendag. Ik mag drie keer vandaag een glaasje sap van 150 ml. Verder drink ik de metabolic switch en neem ik omega 3 en calciumtabletten. Vandaag krijg ik minder dan 200 kCal binnen. En ik heb net meer dan 300 kCal verbrand bij het sporten. Negatieve balans dus, dat is de bedoeling!

Ik ben verdrietig nu. Zouden de emoties ook meer loskomen? Ik denk het wel. Ach ik mag best even verdrietig zijn. Er zijn bepaalde zaken waar ik nog beter om moet leren gaan (misschien een volgend project van 10 dagen). Het lukt me niet altijd al het negatieve buiten te laten en ik laat me ook raken door dingen die mij niet aangaan. Natuurlijk alleen door mensen die me heel dierbaar zijn.

Zo'n vastenperiode doet echt meer met je dan afvallen. Het doet je nadenken en bezinnen over je gevoelsleven en je omgeving. Dit is goed om te doen. Ook daarin ga ik opruimen, dat voel ik!

Wat ik me vandaag ook afvroeg en wat jullie je misschien ook afvragen: 'leuk dat ik nu kilo's afval, maar komen die er niet gelijk weer aan als ik weer normaal ga eten'. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus ik ga jullie er zeker van op de hoogte houden! Het is natuurlijk de bedoeling dat je door 10 dagen iets intensief te doen, je gewone patroon verandert. En dat je dus niet terugvalt na die periode. Dat je aspecten van het regime meeneemt. Dat geeft me wel te denken over mijn 26 projecten. Ben ik daadwerkelijk in staat na 26 projecten nog steeds baat te hebben van project 1? We gaan het zien. Ik vind het een leuke uitdaging in ieder geval!

Maar nu weer even de stats:
gewicht 2,4 kg vanaf dag 0
vetpercentage -0,4 % vanaf dag 0
taille- en heupenomtrek zouden 3 cm geslonken zijn, we gaan het zo weer meten

Mijn lief zei vanochtend spontaan tegen me 'je bent slanker'; zou het daadwerkelijk nu al te zien zijn? Ook mijn zus zegt het te zien. Ik zal reacties uit de omgeving bijhouden.

Overall: ik voel me goed! Het hongergevoel went. Ik heb wel honger, maar dat valt eigenlijk ook wel weer mee. Verdrietig door andere zaken die me misschien toch makkelijker raken omdat ik nu geen pantser heb. Energiek en vitaal voel ik me zeker! En dus toch ook vrolijk ondanks het verdrietig zijn!

Tot morgen weer!

1 opmerking:

heleen & rod zei

Misschien een projectje dat meer dan 10 dagen kost: Uitvinden wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen om je gewicht precies hetzelfde te houden... Handig voor als je straks je ideale gewicht hebt bereikt. Van langere tijd extreem dieten leert je lichaam vooral 1 ding: hoe te overleven in een hongersnood en dus superzuinig met energie omgaan...