maandag 29 maart 2010

Positief denken, the days after

Gisteren heb ik al even een balletje opgegooid over het structuur aanbrengen in mijn leven. Zo bezig zijnd met deze blog en de projecten merk ik dat er zich steeds andere issues zich aandienen. Qua structuur lijkt het er nu op dat mijn structuur de kinderen zijn en dat ik daar de rest omheen plan. En dat is niet zoals ik het zou willen. Ik ben moeder, dat klopt, maar ik ben nog veel meer! Ik ben schrijver, vertaler, ondernemer, iemands lief, vriendin, zus, vrijwilliger, enzovoort.

Om even een situatieschets te geven wat ik nu zoal doe. Laten we het opdelen in blokjes, niet per se in volgorde van belangrijkheid. Ik zet bij ieder blokje mijn tijdsbesteding erachter van de doordeweekse uren (dus weekend tel ik niet mee).

Werk: ik vertaal, regel vertalingen in mijn functie als vertaalbureau, ik schrijf, ik doe pr voor mijn boek 'Ik moet je achterlaten, stap voor stap door het rouwproces', doe mijn administratie, acquireer, bezoek netwerkbijeenkomsten, enzovoort. Tijdsbesteding gemiddeld 40 uur per week.

Gezinsleven: ik heb twee kinderen van 6 en 9 met allerlei activiteiten op en buiten school. Dus dit varieert van het kijken naar balletvoorstellingen tot luizenmoeder zijn tot bijwonen van algemene ledenvergaderingen op school. Aangezien hun vader in Noord-Limburg woont, doe ik het leeuwendeel van deze activiteiten. In een gemiddelde week betekent dit toch wel zeker een voorstelling, optreden op school, een schoolhockeytoernooi, een schoolvoetbaltoernooi of een studiedag, enzovoort. Overigens gaan ze wel naar BSO en heb ik ook oppas aan huis. Maar ook hier moet ik dus wel eens inspringen. Tijdsbesteding gemiddeld 12 uur per week.

Relatie: ik heb een vriend waar ik mee golf, naar de film ga, uit eten ga, op de bank zit, enzovoort. Tijdsbesteding gemiddeld 8 uur per week.

Vrijwilligerswerk: ik begeleid momenteel één cliënt op haar rouwproces via Humanitas. Verder hebben we vergaderingen en ga ik naar lezingen of studiedagen over dit onderwerp. Tijdsbesteding gemiddeld 8 uur in de maand en dus 2 uur per week.

Sport: ik ga twee keer per week een uur naar de sportschool om te trainen met een personal trainer. Daarnaast wil ik graag nog twee uur cardio doen, dus ik ga vaak twee keer per week een uur hardlopen. Ik zou ook nog yoga willen doen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat er nu niet van komt. Tijdsbesteding gemiddeld 6 uur per week.


Sociaal leven
: ik zie mijn vrienden graag. Dus zeker één keer per week heb ik een sociaal iets, een etentje, wat drinken in de stad, naar de film, enzovoort. Tijdsbesteding gemiddeld 4 uur per week.

Huishouden: ik doe de was, afwas, ruim op, doe boodschappen, kook, enzovoort. Ik heb wel een werkster voor het echte schoonmaakwerk en de strijk. Tijdsbesteding gemiddeld 1 uur per dag en dus 5 uur per week.

Zelfontwikkeling: ik ga twee keer per maand naar een coach, ik ga twee keer per maand naar een oefentherapeute. Tijdsbesteding 10 uur per maand en dus 2,5 uur per week.

Me time: ik ga één keer per maand naar een masseuse. Ik kijk wel eens een serie op tv. ik zou graag meer me-time hebben. Tijdsbesteding 3 uur per maand masseuse is 0,75 en 2 uur per week serie, totaal 2,75 uur per week.

Allerlei: ik woon in een appartementencomplex en zit daar in het bestuur van de VVE. Ik verkoop tweedehandsboeken via bol.com. Ik heb een ander huis gekocht, dus verkoop nu mijn eigen appartement en moet van alles regelen voor het andere huis. Tijdbesteding gemiddeld 6 uur per week.

Misschien is het voor jullie niet zo interessant wat ik allemaal doe, maar je kunt voor jezelf ook zo'n lijstje maken. Ik schrik er zelf wel een beetje van wat ik allemaal doe en wil doen. Het ziet er als veel uit. Is dit herkenbaar? En wil ik dit nu echt allemaal? Als ik het weekend niet meetel, blijven er in een week 80 uur over (naast slapen). Als ik nu gewoon optel wat ik doe, kom ik al op 88,25 uur. Dan heb ik nog geen tijd om te eten bijvoorbeeld. Kortom ergens besteed ik minder tijd aan dan dat ik zou willen.

Nu wil ik het afzetten tegen wat ik wil met mijn leven. Het voert wat ver om dit allemaal in één post te verwerken. Dus ik ga hier morgen mee verder. Woensdag begin ik weer met de volgende #10days, dus ik heb nog een dag om iets anders te onderzoeken, om hier nog even verder over te filosoferen.

Geen opmerkingen: