woensdag 10 maart 2010

Sportvasten de nieuwe hit, dag 8

Het is alweer dag 8, dat betekent nog 2 dagen te gaan van het sportvastenprogramma. Ik heb net mijn nootjes voor vandaag op. Vanmiddag met de lunch ook weer zo enorm genoten van mijn eitje! Dat blijft een traktatie. Trouwens dat handje nootjes is ook wel erg lekker. Het smaakt nu toch allemaal wat intenser. Je kunt meer van eten genieten en het is niet alleen maar eten om te eten. Dat hebben we in ieder geval bereikt.

Qua stats denk ik dat we tot de volgende conclusie kunnen komen, als er niets schokkends meer gebeurt zal ik jullie niet meer vermoeien met cijfertjes:
gewicht -3,5 kg vanaf dag 0
vetpercentage -2,0 % vanaf dag 0
Taille- en heupomtrek -4 cm

Mijn vocht en vetvrije massa zijn allebei ongeveer 0,5 kg lager. Er is dus 2,5 kg vet weg! Dat is toch echt wel aanzienlijk. Bovendien blijven mijn ketonen hoog. Dit is een stof die vrijkomt bij vetverbranding, dus het systeem blijft goed werken!

Nu zit ik op mijn dakterras in het zonnetje deze post te schrijven. Ik voel me weer erg goed. Het energieke gevoel blijft. Het opgeruimde gevoel ook. Ik moet zeggen dat ik het nu nog wel makkelijk vind om me aan een protocol te moeten houden wat eten betreft. Ik ben benieuwd hoe het me afgaat zodra ik geen voorgeschreven protocol meer heb.

Nu ben ik me aan het verheugen dat ik morgen 40 word. Het is een mooie leeftijd, een mooi moment om mijn 26 projecten te ondernemen. Project 1 is nog maar 2 dagen. Wat project 2 wordt, heb ik nog steeds niet besloten. Ik heb nu het gevoel dat het ook iets sportiefs moet zijn om een beetje in deze richting te blijven. Maar misschien wordt het juist wel iets heel erg spiritueels of gewoon grappigs. Mijn motivatie voor het sportvasten was in ieder geval erg groot en dan merk je dat het goed vol te houden is. Dus project 2 moet wel iets zijn waar ik volledig achter sta. Suggesties altijd welkom!

Tot morgen.

1 opmerking:

Michaƫla zei

Hallo Francis,
Op jouw verzoek hierbij mijn suggesties wat je kunt doen met de diverse 10days:
10days iemand die je niet mag 'n compliment geven;
10days iemand die uit 'n bus stapt achtervolgen en beschrijven wat hij/zij doet;
10days vrijwilligerswerk;
10days muziek maken op straat en geld voor goed doel ophalen;
10days leven van 7,50 per dag;
10days 'n politicus mailen met 'n verzoek;
10days iemand in 'n verzorgingshuis 'n bezoek brengen
10days mediastilte, dwz geen telefoon, geen mobiel, geen email, geen twitter, tv, krant, etc. alleen maar dit blog mag!
10days 'n andere sport beoefenen
10days 'n schilderij maken en alle 10 verkopen op 30 april
10days de rotzooi opruimen in 'n park in je omgeving

en zo kan ik nog wel even doorgaan...
Ben heel benieuwd wat je gaat doen!

Michaƫla