dinsdag 9 maart 2010

Sportvasten de nieuwe hit, dag 7

Veel later dan jullie van mij gewend zijn. Maar ik wilde jullie de stats van vandaag niet onthouden, dus laat ik daar ook maar mee beginnen! Helaas heb ik slecht nieuws. Ten opzichte van gisteren 300 gram aangekomen. Nu is wel mijn gewicht aan vocht toegenomen. Gisteren voorspelde ik al dat ik dat vocht weer aan zou komen.

Stats van vandaag:
gewicht -3,3 kg vanaf dag 0
vetpercentage -2,1 % vanaf dag 0
Taille en heupen allebei -4 (!) cm

Al met al dus wel een goede score. Vooral mijn vetpercentage is nu drastisch lager!

Maar dat zijn de cijfertjes. Belangrijker is hoe ik me voel. Ik bruis werkelijk, ik tintel, ik popel, ik barst bijna uit elkaar, ik voel me super! Echt waar. Het eten vandaag smaakt zo enorm verschrikkelijk lekker. Een eitje is nog nooit zo goddelijk geweest. De salade was overheerlijk, het water loopt me nu weer uit de mond. Vanavond mag ik nog een eitje. Ik kan er zo naar uitkijken!

Eten laten staan is nu niet moeilijk meer. Oké, ik geef toe, ik geef zaterdag een feest vanwege mijn 40ste verjaardag en dan ga ik wel lekkere hapjes serveren. Maar het idee is nu ook niet om altijd te blijven hongeren! Nee er moet wel geleefd worden. Als het goed is, heeft mijn lichaam een goede switch gemaakt naar vetverbranding. En moet ik blijvend resultaat gaan zien. En kan een overdadige dag een keer best gebeuren. Daarna weer normaal doen en dan blijf je in de vetverbranding.

En zoals ik me nu voel, dat is een paar dagen vasten helemaal dubbel en dwars waard!

Tot morgen weer!

3 opmerkingen:

Judith van Praag zei

Francis,
De laatste keer dat ik langdurig vastte is lang geleden. Maar wat ik me herinner is dat ik me na 14 dagen van enkel het drinken van water (met citroen, maple syrup, cayenne) en het 'groene poeder' en 'smorgens het zeezout water om door te spoelen (een bevriende arts zei dat ik gek was), helemaal geen interesse meer had in eten. Een cynische lezer gelooft misschien niet veel van jouw jubelend verslag, maar ook ik voelde me inderdaad zo energiek en sprankelend als jij beschrijft. Weg met de slakken!

ingeborg zei

Wat een goede plannen! Goed te horen dat je je zo energiek voelt! Motiveert mij morgen te beginnen. Ook al is het geen vasten, er moet wel een knop om! Ingeborg

Francis Notten zei

Ik wil zelf nog even reageren op de reactie van Judith van Praag. Met dit sportvasten is het doel NIET om te detoxen of te reinigen. Het doel is WEL om de switch naar vetverbranding te maken. Dus je reserves weer aan te spreken en je lichaam opnieuw te leren om in tijden van schaarste op vetverbranding over te gaan in plaats van in de spaarstand te gaan werken.

Verder zijn er natuurlijk bij vasten wel ook de effecten die Judith beschrijft. Ik voel me ook opgeruimder.