dinsdag 20 april 2010

In 30 dagen naar vrijheid en geluk, dag 8 in mindfulness

Tot mijn schrik zie ik dat het alweer dag 8 is. Maar van de andere kant, is het pas dag 8 van de 30 dagen die ik hiervoor heb uitgetrokken. Deze dag is qua mindfulness niet zo goed gegaan. Ik heb helaas vandaag niet de tijd gevonden om de bodyscan te doen. Ik was moe en ongeduldig. Ik kon het geduld niet opbrengen. Ik had het ook druk met werk. Want misschien vragen jullie je dat wel eens af, of ik ook nog werk. En ja dus, dat doe ik ook nog.

In mijn omgeving krijg ik wel veel dingen aangereikt over mindfulness. Ten eerste is er nu Ruud van Wingerden van www.binnenstebuiten-go.nl die me dagelijks korte mindful tips/berichtjes/gedachten stuurt. Gisteren gesproken met Robert Haringsma van www.ivpp.nl, die me steunde in het project Ik mag er zijn en door wie ik op dit project ben gekomen. Dan krijg ik reacties op mijn blog en via Twitter. Mooie, hartverwarmende reacties. Dat raakt me.

Vanavond een van de babykonijnen dood aangetroffen. Ik ben er verdrietig om. Hoe past dit in mindfulness? Dat weet ik nu momenteel even niet. Misschien hebben jullie een idee hoe ik hier mindful mee om kan gaan? Dit baby'tje was pas 3 dagen. Niet leuk om zo'n klein roze lijfje weg te moeten halen. Erg verdrietig. Het klinkt misschien stom, want het is 'maar' een konijntje en niet eens een 'gewenst' nestje. Maar het zijn kleine wezentjes die in mijn zorg zijn geboren en dan gaat er eentje dood. Wie helpt me?

Liefs!

2 opmerkingen:

info zei

Hoi Francis,

Volgens mij is er maar een manier: het er gewoon laten zijn. Geen oordeel hebben over je verdriet, het verdriet voelen, uiten als je wilt en het er laten zijn. Alles komt en gaat. Het is er en het gaat weer weg. Ik weet niet of het mindfulness is, maar dit heb ik geleerd de afgelopen tijd. En dat bevalt goed.
Succes!

Robert zei

Ik ben het helemaal eens met bovenstaande reageerder. Rouw is niet iets dat je moet wegstoppen of waar je iets mee moet. Je kunt het gewoon voelen en er laten zijn. Als je alles wilt omvormen tot iets positiefs, wordt je een dansende clown. Dat geeft naar mijn mening onvoldoende ruimte om al die andere mooie emoties te beleven die het leven rijk is.