donderdag 15 april 2010

In 30 dagen naar vrijheid en geluk, dag 3 in mindfulness

Zoals eerder beloofd, vandaag twee posts. Ik heb vandaag meer dan een uur uitgetrokken voor dit project. Ter compensatie van gisteren? Wellicht. Maar ook omdat ik het een erg interessant onderwerp vind.

Er is zoveel te leren. Een leuke quote die ik tegenkwam: 'De moed hebben tegemoet te treden wat op je weg komt, daar draait het om.' Van Theresia van Avila. Die ik heb van de Go with the flow - 52-weken-mindful-kalender uit het tijdschrift Flow. Vandaag was dat gemakkelijk. Een erg leuk en goed gesprek gehad over mijn zoon op school. Een fijne juf, die uitgebreid de tijd voor me nam. En een zoon die heel goed bezig is op allerlei vlakken. Dan heb je geen moed nodig.

Er zijn ook vaak gebeurtenissen waar je wel moed voor nodig hebt. Bijvoorbeeld een overlijden van een dierbare. Mijn vader is nu twee├źnhalf jaar geleden overleden. Om dat tegemoet te treden, had ik enorm veel moed nodig. Het verdriet is zo groot. De schok is zo allesomvattend. Het gemis is zo ongekend. De liefde zo mooi. Uiteindelijk heb ik onbewust ook mindfulness toegepast in de rouwperiode. En het heeft geresulteerd in een boek over rouw Ik moet je achterlaten.

Waarom ik er vandaag aan moet denken? Geen idee! Maar het is mooi dat mindfulness me ook weer dichter bij mijn vader brengt. Hij was een echte vader voor mij. Wat is een echte vader? Voor mij betekende dat dat hij er onvoorwaardelijk voor mij was. Alles heb ik uitgepraat, we waren het niet altijd eens, maar we hebben dat normaal, mindful besproken.

Lieve papa

Je warmte
Je liefde
Je zijn

Je kracht
Je vaderschap
Je zijn

Ik hou van je
Altijd en immer
Mijn papa!

1 opmerking:

heleen + rod zei

oi Francis,
Dit project dat je nu doet mag je van mij wel 1000 dagen doen, zo lekker inspirerend om te lezen. Goed moment om zo'n project te doen, als je leven in practische zin overhoop ligt. Dan merk je extra dat de stabiliteit van je leven 'm niet zit in dingen en plekken maar in je zelf...
liefs van Heleen