woensdag 28 juli 2010

10days yoga, in mezelf keren, dag 3

Daar ben ik weer. Ook vandaag heb ik de wekker gezet zodat ik mijn oefeningen kon doen voor de eerste afspraak. En ik heb in de zon mijn zonnegroeten kunnen doen! Heerlijk warm was het. Heerlijk verwarmend ook. De oefeningen gaan me nog niet echt gemakkelijker af dan dag 1. Misschien is dat logisch op dag 3, kan dat nog niet. We lukt de brug nog steeds. Dat voelt bevrijdend. En het voelt zeker als een open houding.

Dat is het natuurlijk ook 'een open houding'. Je opent je hele voorkant naar de zon. Je bent heel kwetsbaar ook. Tenminste zo voelt het voor mij. Misschien was dat de blokkade, dat ik me niet kwetsbaar op durfde te stellen.

Mijn schouders doen nog erg zeer bij de Kaars en de Ploeg lukt al helemaal niet (je benen over je hoofd met je tenen achter je hoofd de grond raken). De spieren werken niet mee. Ze willen gewoonweg niet oprekken.

De energieboost die ik gisteren ervoer, heb ik vandaag juist weer niet ervaren. Na een vol ochtendprogramma was de energie op. Gewoonweg helemaal op. Weg, verdwenen, en nu voel ik me moe en futloos. Deze post zit ik dan ook met grote moeite te schrijven. Ik vind wel van mezelf dat ik nu dagelijks moet bloggen en dit project moet volhouden. Ik merk wel dat yoga me goed doet. Ook al voel ik me vandaag minder. Ik voel me wel meer ontspannen dan ik in lange tijd me heb gevoeld.

Al met al gaat mijn project dus goed. Morgen is mijn eerste afspraak al om 8 uur, ik denk niet dat ik het red om vroeger op te staan om mijn oefeningen te doen. Ik ben heel erg benieuwd. Ik laat het jullie morgen weten!

1 opmerking:

heleen + rod zei

"Wel heb ik nog last van mijn onderrug."

Ik heb een heel tof heel simpel oefeningetje gevonden.
Kijk hier:
http://www.youtube.com/watch?v=MggtLin-vlg