dinsdag 7 september 2010

Proberen zwanger te worden, dag 11

Lieve lezers, ik ben van slag. En dat is zacht uitgedrukt. Ik heb me net even op het werk gericht om mijn gedachten te verzetten, maar ik merk dat ik verdrietig ben en van slag. Mijn hoop op een zwangerschap nu is wel vervlogen moet ik zeggen.

Wat is er gebeurd? Door het boek van Lisa Olson ben ik terechtgekomen bij een acupuncturiste. Gemmy Simons van Praktijk de Kern. Bij haar terechtgekomen via Twitter. Nu doet ze niet alleen acupunctuur en ik zou het niet eens kunnen benoemen met wat voor een apparaten ze me heeft doorgemeten, maar mijn energiehuishouding is niet geheel in balans. Dat is niet erg verrassend, want ik denk dat bij iedereen er wel iets uit balans is. Maar wat voor mij de belangrijkste conclusies waren vandaag: mijn endometrium heeft te weinig energie, ik heb last van overmatige candida en een lactose-intolerantie.

Slik. Er is dus wel iets meer aan de hand dan een beetje uit balans zijn. Voor het zwanger worden, is natuurlijk het endometrium het meest relevant. Dat is het inwendige baarmoederslijmvlies. Kennelijk werkt dat niet optimaal op dit moment. En daar komt dan weer het vreemde bij om de hoek kijken. Ik had al zo'n gevoel. En dan kunnen jullie nu zeggen, ja ja. En dat snap ik ook. Maar ik heb dus het idee dat het bevruchten niet zozeer het probleem is, maar dat het innestelen problematisch is. Of in ieder geval, het proces daarna. Aangezien dat nu op dit moment speelt, het eitje zou al bevrucht kunnen zijn en zou zich langzamerhand moeten gaan nestelen, heb ik weinig hoop deze cyclus. Op dit moment wordt er te weinig energie gemeten daar waar het eitje zich lekker moet kunnen nestelen.

Dat is nu een tegenslag. En natuurlijk wil het niet zeggen dat het onmogelijk is! Maar de condities zijn nu niet optimaal. Het is wel een probleem dat verholpen kan worden, dat is dan het goede nieuws. Ik heb nu mucuna pruriens voorgeschreven gekregen om de baarmoederwand te verbeteren. Overigens meet ze dan het stofje ook weer door of het wel bij mij past. En dit reageerde heel goed. Ik lees nu ook op internet dat het wordt gebruikt als libido verhogend middel, dus mijn lief zal ook blij zijn. Verder ga ik maandag naar de gynaecoloog en komt dit probleem waarschijnlijk ook naar voren. Ik zal dan misschien hormonen moeten gaan nemen. Maar dat is maandag.

De andere twee zaken die Gemmy heeft gevonden zijn dus een candida en lactose-intolerantie. Toen ik dit net tegen mijn lief vertelde, wilde hij het allemaal niet geloven en vond dat ik naar mijn huisarts moest (sorry Gemmy). Die reactie snap ik ook weer wel. Het klinkt natuurlijk vaag meten met apparatuur waar je energie niet goed zou zijn. Haar advies is nu om te kijken wat ik al kan invoeren van de dieetvoorschriften die ze me heeft meegegeven. Die gaan ver. Vindt Gemmy ook. De belangrijkste punten zijn geen koffie, thee, chocolade, roken en alcohol meer. Vermijd suikers en zoetstoffen. En aangezien ik daarnaast een lactose-intolerantie heb, mag ik ook geen zuivel meer.

En als jullie dan weten dat ik elke ochtend koffie verkeerd drink, heel graag zuivel gebruik, dol ben op chocolade en taart, dan snappen jullie dat ik nogal wat aan moet gaan passen. Ook is niet zeker dat ik soja wel zou kunnen verdragen, dat gaan we volgende keer meten.

En mijn milt- en long-energie waren ook erg laag. Longen kan wijzen op verdriet. Dat herken ik. Ik voel verdriet. En dat had ik ook al gemerkt bij mijn energiemasseuse. Ik denk zelf dat daar de clou zit. In dat verdriet. Dat blokkeert me momenteel. Laten we hopen dat morgen bij het medium meer duidelijk wordt over het verdriet.

Ik sluit af vandaag met jullie allemaal te danken voor jullie steun en medeleven en gedachtes en ga zo maar door. En om jullie te laten weten dat ik ook met jullie meeleef.

Veel liefde

3 opmerkingen:

Marjan Born zei

Wat een domper! maar ook fijn dat je weet waar je onrust vandaan komt. Vaak weet je precies dat er iets niet lekker gaat en dan probeer je alles omdat je er geen richting aan kunt geven. Focus je niet op wat je niet meer mag... het is even wennen aan een ander ochtendritueel met thee. ;-) Focus je op je gezond wordende lijf, een welkom nestje voor je kindje.

Het wil trouwens niet zeggen dat de Gyn dezelfde conclusie trekt. Laat je hierdoor niet van de wijs brengen. Wetenschappelijk gezien is niet alles aan te tonen. Volg naast je gezonde verstand vooral je hart.
Lieve groet, Marjan

KAAT zei

Hoi Francis,

Wat als je het nu eens allemaal naast je neerlegt? Ja, ik hoor je al denken: "Hoe kan ik dit nu naast me neerleggen!" Ik heb dit van dichtbij meegemaakt.

Wat te denken van een spontane vakantie met zijn 2tjes? Zomaar ineens. Regel achter zijn rug vrije dagen voor hem, boek een reisje en laat even de boel de boel. Maak je hoofd even leeg voor enkele dagen.

Alles wat ik wil zeggen zou te lang worden als antwoord. Het zou bijna een blog in een blog worden ;-)

Groetjes,

@karin_van_dijk

Ellemijn zei

Zo'n elf jaar geleden kwam ik via mijn moeder terecht bij een 'alternatieve arts'. Ik, de nuchtere, die alleen in noodsituaties wel eens een keer een door de huisarts voorgeschreven paardenmiddel gebruikte :-) Maar om de een of andere, mij geheel en al duistere reden geloofde ik in deze arts.
Mijn twee kinderen waren bij de geboorte overleden, ik had een vroege miskraam gehad, er was in principe niets mis met mij of mijn partner (wel met de combinatie van hem en mij :-) Maar een gezond kind had ik nog niet gekregen.
Net zoals bij jou heeft ze mijn hele energiehuishouding doorgemeten, mijn ene vinger moest ik op buisjes met pilletjes en druppeltjes leggen, terwijl zij in mijn andere hand prikte met een ding dat verbonden was aan een meetapparaat. Het leek allemaal uitermate vaag, maar de uitkomst leek logisch; Inderdaad ook een candida-achtig iets, een totaal verstoorde hormoonhuishouding, te weinig zuurstof en dus energie in mijn hart en longen etc etc etc
Ze zette me op een streng dieet, geen suiker, geen gist, geen champignons, geen schimmelkazen, geen schaal- en schelpdieren, geen alcohol...de lijst was ellenlang!
Ook kreeg ik een halve apotheek mee. Drie druppeltjes voor het eten, 2 pilletjes tijdens het eten, een pufje na het eten, een drankje voor tussendoor, een spuitje voor het slapengaan, acupuntuur-naaldjes, laser-acupunctuur, acupunctuur-pleistertjes in mijn oor...het was een dagtaak om al die dingen op tijd in te nemen, de juiste voedingsstoffen tot me te nemen etc. Oh en ik mocht voorlopig niet zwanger worden van haar! Eerst moest mijn lichaam gereinigd worden. Tja, dat was het enige waar ik me niet aan heb gehouden, want ik wilde zo graag!
Na enkele weken voelde ik dat ik voor het eerst in jaren uitgerust raakte, me energiek voelde.
Ik wilde/kon het bijna niet geloven omdat ik nou eenmaal niet in die hele alternatieve toestand geloofde, maar het was onmiskenbaar...ik was gezonder dan ik in jaren was geweest.
Na enkele maanden, tijdens de vakantie raakte ik weer zwanger. Over mijn zenuwen naar mijn 'kruidenvrouwtje' gegaan, die me wederom door heeft gemeten en mijn 'kindje' ook. Na een half uur piepjes en brommetjes en toontjes van het apparaat zei ze dat het er allemaal goed uitzag..ik was zwanger van een jongetje dat, voor zover zij het kon zien, gezond was. Inmiddels is hij 10 jaar.

Mijn verhaal is natuurlijk geen garantie, het is zelfs geen bewijs dat deze methode daadwerkelijk werkt, het is gewoon een verhaal. Ik denk dat het een combinatie van factoren was. Zij heeft mij 'beter' gemaakt, dat staat als een paal boven water. Ik wilde heel graag in haar geloven, ook dat is een feit. (Overigens vond mijn toenmalige partner het ook allemaal maar onzin, hoor)
De supplementen, vitamines die ze me gaf hebben geholpen. Nog steeds houd ik als ik me niet helemaal ok voel aan een gedeelte van het dieet dat ze me voorschreef.
Al met al denk ik dat ik daarnaast gewoon ontzettend veel geluk heb gehad...want een lieve vriendin van me heeft ze niet kunnen helpen. En die wilde net zo graag als ik, heeft ook het hele traject gevolgd, maar zonder levend kind als eindresultaat.
Dat als nuchtere noot dan maar...

De belangrijkste conclusie van dit hele verhaal is dat ik mijn hart heb gevolgd. Het maakt niet uit welke methode je volgt, of je de traditionele medische wetenschap wilt volgen of juist de alternatieve of allebei of een combinatie of wat dan ook. Doe wat je hart je ingeeft!

Liefs!