vrijdag 1 juli 2011

10days een winkel beginnen, dag 5

Lieve, lieve lezers en volgers,

Ik had nooit gedacht dat het allemaal zo zou kunnen lopen. Ik zit nu in zo'n enorme flow, dat ik vind dat ik dit echt met jullie moet delen!

Zoals jullie weten, ben ik zo begin mei met het idee gaan spelen om een bestaande wolwinkel in Delft over te nemen. Nu, bijna twee maanden later, ziet het plaatje er heel anders, maar eigenlijk ook veel leuker uit!

Zonder in detail te treden en dingen te laten zoals ze zijn gelopen, wil ik vooral naar de toekomst kijken. Ik heb een pand op de Voldersgracht 23 kunnen huren. Voor mensen uit Delft, twee deuren verder dan het Vermeercentrum. Het is een prachtige winkel, die net helemaal is opgeknapt. Een hele grote etalage, met een geweldige uitstraling.

Na eerst heel veel moeite te hebben gedaan voor een ander pand, viel dit binnen 4 dagen allemaal op zijn plek! Het pand was een optie, de bank vond mijn ondernemingsplan opeens veel beter kloppen (en ik zelf ook) en ik kon voor een prikkie inventaris op de kop tikken.

De vertegenwoordigers had ik inmiddels al geregeld. Mijn hoofdmerk is Lana Grossa, een prachtig kwalitatief garen met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ze maken ook geweldige patronenboeken waar echt voor elk wat wils in staat. Bovendien komen ze ook met leuke nieuwe garens!

Ook Coats was zo geregeld. De bekende Catania katoen mag natuurlijk niet ontbreken.

Opeens komt deze week alles rond: het geld, het pand, de inventaris en de voorraad. En het ene puzzelstukje na het andere valt op zijn plek! Ik voel me gezegend dat ik in een zeer korte tijd creatieve en inspirerende mensen heb mogen ontmoeten. Hierdoor is er al een mooie collectie ontstaan van handgemaakte artikelen die straks ook te koop zijn in mijn winkel.

Wat dachten jullie van de retrotassen van Spat Atelier?
De kleine gehaakte artikelen van Annemarie?
De handgemaakte sieraden van Bracciale?
Een gebreid schilderij van de kunstenares Leslie Eisinger?
Verschillende uniek ontworpen producten van Ulrike?

Mijn gevoel zegt me dat deze lijst vele, maar dan ook vele maken langer gaat worden. Gewoon omdat ik in een flow zit en er zoveel goeds op mijn pad komt.

Maar nu wil ik jullie ook graag bij mijn nieuwe winkel betrekken!Zien jullie deze geweldige giraffe? Deze is 1,60 m hoog en de giraffe die ik heb, is nog kaal. Wat wil ik gaan doen? De giraffe, gekocht via Juffrouw Josje, aankleden met gehaakte en gebreide kunstwerkjes van JULLIE! Stuur mij je mooiste werkje op en de beste inzendingen worden in dit unieke kunstwerk verwerkt!

Maar als openingsstunt heb ik iets veel leukers! Om de workshops haken, die Annemarie straks voor mij gaat verzorgen, een keer uit te proberen, hebben we een tryout gepland. Uit de inzendingen mag de winnaar, helemaal gratis, naar deze volledig verzorgde haakworkshop komen (zaterdag 13 augustus van 15.00 tot 17.00 uur)! Als je al kunt haken, weten we je heus nog wel uit te dagen. Als je alleen kunt breien, is dit je kans! En jouw lapje wordt dan verwerkt, met vermelding, op de giraffe! De giraffe wordt bij de opening onthuld. Als jouw lapje op de giraffe komt, word je natuurlijk uitgenodigd hiervoor!

Dus stuur me een mail voor mijn adres en stuur je lapje in! notten@nottentranslations.com

Ook kun je me mailen als je meer informatie wilt over de eerste workshops die we hebben gepland!

Ik hoop stapels lapjes te ontvangen!

For the English readers: the idea is that you can send in a knitted or crocheted piece of yourself. These pieces are used to 'dress' the giraffe, sinde my version is still naked. Out of these pieces, I choose a winner for a free spot in the tryout workshop by myself and Annemarie. Also, your piece can anyway be included in the final giraffe. This giraffe will be unveiled at the opening for which you will receive an invitation!

Mail me at notten@nottentranslations.com for my address to send in your own piece of art!

9 opmerkingen:

sorani zei

hi! i dont speak dutch........and my english ist also bad......
i relay like to get a part of your giraffe, but i have to know the extend of the neck of the giraffe........and also the same for the hooves........;o) a nice idea!
bye, nico

Madieke. zei

Wat leuk!! Ik woon in Delft! Helaas ben ik met de workshop op vakantie, maar ik kom zeker in je winkel kijken!! Veel succes met alles!

Groetjes, Madieke

Francis Notten zei

Thanks Nico for your reaction! Please see the updated post with a short English explanation!

Francis

Francis Notten zei

Hallo Madieke,

Ik ontmoet je graag in mijn winkel! Je lapje is sowieso welkom hoor. Als je het in de winkel brengt (voor de officiële opening, verzin ik een leuke attentie! Ik verwacht vanaf 10 augustus open te zijn. De officiële opening zal eind augustus zijn.

Ik hoop je snel te ontmoeten!

Groet,

Francis

didoe zei

Leuk he als dingen ineens lukken! Je krijgt dan zo'n boost met energie dat dingen die je nieuw in gang zet beter lijken te lukken dan dat je had gedacht!

Milja

Anoniem zei

Een onwijs leuke actie!
In mijn hoofd vormen zich al allerlei ideeën voor een leuk lapje van 15 x 15 :)

Madieke. zei

Mijn lapje heb ik op mn blog gezet, voor wat extra reclame. kan ik m al bij de winkel langs komen brengen?

Fijn Weekend! Madieke

Madieke. zei

Ik heb m'n lapje op m'n blog gezet, zo heb je ook wat extra reclame! Kan ik het lapje al langs komen brengen in de winkel of moet ik m opsturen?

Fijn weekend!

Madieke.

Francis Notten zei

Ik krijg 1 augustus de sleutel van mijn winkel. Dus je bent dan welkom een keer langs te lopen, gewoon aankloppen. Ik zal half augustus pas (of al) echt opengaan.

Heel leuk Madieke, het is een mooi lapje geworden! Waarvoor alvast mijn dank.