maandag 13 juni 2011

10days een winkel beginnen, dag 3

Er is eigenlijk niet veel nieuws en ook weer wel. Ik heb mijn ondernemingsplan ook naar een andere bank gestuurd en wacht nu hun reactie af. Ik heb er vertrouwen in, omdat het een goed verhaal is. Bovendien vind ik het voor mezelf ook belangrijk dat het verhaal klopt.

Ik heb aardig wat keren met de cijfers zitten goochelen, ook omdat ik voor mezelf een reëel beeld wilde hebben. Dat is gelukt! Uiteindelijk is het plaatje dat ik heb gemaakt niet te optimistisch maar wel haalbaar qua omzet en resultaten. En met dat plaatje is het ook haalbaar aan de andere kant. Aan de inkomstenkant voor mij.

Het gesprek met de eerste bank heeft me verder aan het denken gezet. Bijvoorbeeld heb ik gelezen over qredits, verstrekker van microkredieten. Zij lenen niet alleen geld, maar coachen de startende ondernemer dan ook. Dat is natuurlijk altijd goed, hulp van buitenaf. Ik ga daarvoor mijn netwerk inschakelen. Daarin ken ik een oud-winkelier die graag wil helpen.

Verder ben ik nu allerlei gesprekken aan het aangaan met de creatievelingen onder ons. Zo heb ik donderdag een dame ontmoet die, vind ik dan, erg leuke en mooie dingen haakt maar ook naait. Het was een verkennend gesprek, maar we zien allebei een samenwerking zitten. Bovendien heeft ze ook een vriendin die graag breit en dat ook in opdracht wil doen. Ik zie mogelijkheden!

Dinsdagavond tref ik de volgende creatieve dame en, hoe bizar is dat, die blijkt mijn buurvrouw te gaan worden. Terwijl we elkaar op internet hebben ontmoet, via een blog en Twitter. Al eerder had ik een zeer creatieve vrouw ontmoet op een kledingavond die zelf sieraden maakt. Ook haar hoop ik deze week verder te spreken. En dan loop ik zaterdag over de antiekmarkt hier, doe ik bijna nooit meer, en staat daar een kraam met zelfgemaakte etagères van onder andere Delfts Blauw. Ook daarmee zie ik mogelijkheden!

Het wordt zo ontzettend leuk allemaal! Wil het liefst nu starten.

Geen opmerkingen: