donderdag 18 augustus 2011

10days een winkel beginnen, dag 9

Lieve lezers,

Wat een weken zitten erop voor mij. Ik heb nog nooit in zo'n flow gezeten. Alles valt op zijn plek. Een prachtige locatie voor de winkel, waar mensen de hele dag complimenten over geven. Een prachtige winkel, helemaal netjes afgewerkt, mooie lampen, strakke witte muren. Een geweldige kastenwand die nu inmiddels is gevuld met wol.

Maar het leukste, echte aller- allerleukste zijn de mensen die je winkel binnenwandelen. Zoveel onverwachte ontmoetingen met steeds bijzondere mensen! Gisteren een mevrouw proberen te helpen met een amugurimipatroon dat niet klopt. Haar reactie 'als jij er als zo'n professional niet uitkomt, dan ga ik het ook niet meer proberen'. Een man die de giraffe ziet staan in mijn etalage en spontaan begint te zingen. Twee studenten die vriendinnetje sjaal gaan laten breien en direct mij foto's laten zien en websites met creatieve tips, twee heren die wel willen komen breien bij de opening, ontelbare dames die uitroepen oh wat fijn dat er weer een wolwinkel is.

Ik sta nu ook weer met kippenvel op mijn armen en in mijn nek. Stuk voor stuk zijn het bijzondere en unieke ontmoetingen met bijzondere en unieke mensen!

En dan de giraffe... jullie weten dat ik een wedstrijd had uitgeroepen om lapjes in te sturen om een giraffe te bekleden. De response was redelijk overweldigend. En de verhalen erbij. Ik ben vaak tot tranen geroerd geweest. De mevrouw die kleedjes gemaakt door haar Oma opstuurde, die overleden was maar waarvan ze zeker wist dat ze het een eer zou vinden dat haar werk op het beeld zou komen. Of die mevrouw die het zo leuk vond dat ze er helemaal blij van werd dat ze weer aan het breien is. Een andere dame had het bejaardentehuis aan het haken gezet en kwam met een hele stapel van vrouwen die niet meer buiten de deur komen en heel blij waren met dit doel. Het is te veel om allemaal op te noemen, zo prachtig wat er in beweging is gezet!

Volgende week donderdag wordt de giraffe onthuld, maar ik kan jullie nu vast vertellen dat het een waar kunstwerk wordt! En de kleedjes van de overleden oma hebben een ereplek gekregen. De winnaar is inmiddels bekend. Een kunstwerkje dat uitblinkt in originaliteit!

De bloem die ik vorige week voor mijn winkel vond van Knitted Landscape maakt het feest van deze week wel compleet!

6 opmerkingen:

GeaCrea zei

Lieve Francis,

Jij mag dan kippenvel krijgen van zo veel lieve reacties, ik krijg het ook door jouw blog. Ik ben geraakt en ontroerd en vind het geweldig voor je.

Warme groet,
Gea

Doejij Creaties zei

Het klinkt helemaal geweldig!! Wat jammer dat je helemaal in Delft zit anders zou ik zeker langs komen! Ik hoop dat er meer van dit soort winkels weer komen en met zulk enthousiasme!

Pien zei

Wat een superleuke blog! Geniet van deze weken!(En wellicht, als ik ooit, ooit in Delft kom....:-)

Mevrouw Williams zei

Wat ontzettend leuk allemaal zeg en wat jammer jammer dat ik zo ver weg woon want anders was ik vaste klant geworden want ik mis het zo een wolwinkel in mijn eigen stad!!!

Frouwkje zei

Hoi Francis,
Wat heb je een ontzettende leuke reactie's gehad! En wat bof ik dat ik in de buurt van Delft woon!
Je winkel wordt hardstikke mooi en gezellig!
Gisteren ben ik enorm leuk door je geholpen. Ik had het amigurumi patroon al zo vaak gehaakt en weer uitgehaald en het lukte maar niet.
Maar ook jou lukte het niet, waarschijnlijk een fout in het patroon. Nu "mag" ik het van mezelf in de hoek "gooien". Gelukkig heb ik nog andere amigurumi's om te haken.
Veel succes!!!
Lieve groetjes, Frouwkje

Francis Notten zei

Hallo Frouwkje, fijn dat je reageert. Gelukkig dat je genoeg patronen hebt!

Tot snel!

Francis