vrijdag 10 december 2010

10days niks, dag 8

Ben een hoop aan het nadenken de laatste tijd en dat deel ik helemaal niet met jullie. Dinsdag weer gesproken met Ruud van Wingerden van Binnenstebuiten Groei & Ontwikkeling. We spraken veel over accepteren. Ik droeg die dag ook een armband met daaraan een bedel 'Accept'. Bij mij draait het niet zozeer om loslaten, maar om accepteren. Gewoon de mensen om je heen accepteren zoals ze zijn en ze steunen door er voor ze te zijn.

Ik vroeg oprecht 'hoe doe je dat dan?', er gewoon zijn? 'Geen strijd aangaan' was het simpele antwoord. Ik wil namelijk vaak mijn gelijk halen. Doe dat niet bewust, maar daarvoor wordt het dus eens tijd! Bewuster omgaan met je omgeving. Wat heb je aan je eigen gelijk halen? In je eigen ogen heb je al gelijk en in die ander zijn ogen krijg je nooit gelijk, want die heeft weer zijn of haar eigen gelijk.

Volgen jullie me nog? Je bent er niet voor iemand anders door te proberen je eigen gelijk te halen. Stof tot nadenken!

En nu nodigt Ruud mij uit voor een Week voor jezelf. Hij vindt het echt iets voor mij. Dat terwijl het ver buiten mijn comfort zone ligt. Ik zou zelf nooit naar de Ardennen gaan met een vreemde groep mensen. Maar het zet me aan het denken. Is het iets voor mij? Wat vinden jullie?

Geen opmerkingen: