Zoeken in deze blog

donderdag 18 augustus 2011

10days een winkel beginnen, dag 9









Lieve lezers,

Wat een weken zitten erop voor mij. Ik heb nog nooit in zo'n flow gezeten. Alles valt op zijn plek. Een prachtige locatie voor de winkel, waar mensen de hele dag complimenten over geven. Een prachtige winkel, helemaal netjes afgewerkt, mooie lampen, strakke witte muren. Een geweldige kastenwand die nu inmiddels is gevuld met wol.

Maar het leukste, echte aller- allerleukste zijn de mensen die je winkel binnenwandelen. Zoveel onverwachte ontmoetingen met steeds bijzondere mensen! Gisteren een mevrouw proberen te helpen met een amugurimipatroon dat niet klopt. Haar reactie 'als jij er als zo'n professional niet uitkomt, dan ga ik het ook niet meer proberen'. Een man die de giraffe ziet staan in mijn etalage en spontaan begint te zingen. Twee studenten die vriendinnetje sjaal gaan laten breien en direct mij foto's laten zien en websites met creatieve tips, twee heren die wel willen komen breien bij de opening, ontelbare dames die uitroepen oh wat fijn dat er weer een wolwinkel is.

Ik sta nu ook weer met kippenvel op mijn armen en in mijn nek. Stuk voor stuk zijn het bijzondere en unieke ontmoetingen met bijzondere en unieke mensen!

En dan de giraffe... jullie weten dat ik een wedstrijd had uitgeroepen om lapjes in te sturen om een giraffe te bekleden. De response was redelijk overweldigend. En de verhalen erbij. Ik ben vaak tot tranen geroerd geweest. De mevrouw die kleedjes gemaakt door haar Oma opstuurde, die overleden was maar waarvan ze zeker wist dat ze het een eer zou vinden dat haar werk op het beeld zou komen. Of die mevrouw die het zo leuk vond dat ze er helemaal blij van werd dat ze weer aan het breien is. Een andere dame had het bejaardentehuis aan het haken gezet en kwam met een hele stapel van vrouwen die niet meer buiten de deur komen en heel blij waren met dit doel. Het is te veel om allemaal op te noemen, zo prachtig wat er in beweging is gezet!

Volgende week donderdag wordt de giraffe onthuld, maar ik kan jullie nu vast vertellen dat het een waar kunstwerk wordt! En de kleedjes van de overleden oma hebben een ereplek gekregen. De winnaar is inmiddels bekend. Een kunstwerkje dat uitblinkt in originaliteit!

De bloem die ik vorige week voor mijn winkel vond van Knitted Landscape maakt het feest van deze week wel compleet!